Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Vuren en BZC’14 azen op herstel

Algemeen Voorbeschouwingen 1.366 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – Vuren en BZC’14 leden vorige week in de derde klasse D allebei na een goede competitiestart hun eerste nederlaag. In Vuren zullen beide ploegen zaterdag op een snel herstel gebrand zijn.

Als Vuren dit seizoen in de bovenste regionen van de derde klasse wil gaan meedoen, moet er thuis van overbuur BZC’14 uit Brakel en Zuilichem beslist worden gewonnen. Dat vereist van Vuren tegen BZC’14 wel een veel betere prestatie dan vorige week in Sprang Capelle, waar Vuren na twee 3-1 zeges nu met diezelfde 3-1 cijfers ondanks veel kansen verloor. Scheidsrechter zaterdag in Vuren is arbiter Cees van Hoogdalem uit Papendrecht.

GRC 14–WNC
WNC kent in de eerste klasse met vier punten uit drie wedstrijden een matige competitiestart. GRC14 is niet zo productief, maar doet het verrassend genoeg beter en staat zelfs ongeslagen alleen op de tweede plaats, slechts twee punten achter de imposante, alles winnende koploper Huizen. In Giessen wacht WNC dus tegen het immer strijdlustige GRC 14 een fikse opgave. Een tweede nederlaag op rij zou WNC niet met zijn hoge beginambities van dit seizoen kunnen verenigen.

Sleeuwijk-Heukelum
Heukelum verloor al drie keer en staat in de tweede klasse samen met Drechtstreek puntloos helemaal onderaan. Sleeuwijk heeft na een ruime openingsthuiszege tegen ASV Arkel en twee uitnederlagen in Gorinchem en Kinderdijk ook nog pas drie punten en is zeker ook geen hoogvlieger in deze afdeling. Om de nu al benarde positie te verbeteren heeft Heukelum zaterdag in Brabant tegen Sleeuwijk een eerste competitiesucces dringend nodig.

Tricht-Drechtstreek
Ook de ontmoeting Tricht-Drechtstreek is in de tweede klasse een kelderduel tussen twee teams die allebei handhaving als hoofddoel hebben. Na twee nederlagen zal Tricht nu thuis tegen hekkensluiter Drechtstreek de tweede competitiezege moeten pakken om vanuit de veiliger middenmoot vol vertrouwen aan een reeks veel zwaardere wedstrijden te kunnen beginnen. Voor de gasten uit Papendrecht is winst echter eveneens minstens zo urgent. De Zeeuwse scheidsrechter Sjarco van den Bergen komt helemaal uit Vogelwaarde naar Tricht toe om dit belangrijke duel te leiden.

Haaften-ONI
Haaften heeft zich in de derde klasse D na de nipte openingsnederlaag in Tilburg dankzij twee zeges mooi opgewerkt. Zaterdag moet thuis tegen het nog puntloze ONI uit ’s Gravenmoer weer gewonnen kunnen worden. Dat is ook nodig met daarna voor Haaften drie zware tegenstanders (Vuren, SV Capelle en Schelluinen) direct in het verschiet.

BLC-MVV’58
MVV’58 speelt in Den Bosch tegen BLC, dat net als de Meterense club drie punten bezit. Na de eerste zege is het voor MVV’58 zaak om de opgaande lijn voort te zetten. Dan zullen ook de Meterense aanvallers zelf meer moeten gaan scoren tegen BLC, dat vorige week in Eethen na een vroege 0-2 voorsprong meer verdiend had dan laat verlies en thuis tegen MVV’58 op rehabilitatie belust zal zijn.

Lekvogels-ASH
ASH draait in de vierde klasse E via twee thuiszeges in Hellouw en één uitnederlaag bij de huidige koploper Peursum in Giessenburg heel leuk mee. In Lexmond zal ASH tegen Lekvogels nu ook het eerste succes op vreemde bodem willen boeken. Tegen Lekvogels hoeft die opgave voor ASH zeker niet onhaalbaar te zijn.

Herovina-SVS’65
Herovina en SVS’65 leden vorige week allebei met klein verschil hun eerste nederlaag. In Herwijnen staat hun onderlinge krachtmeting dus voor beide teams in het teken van herstel. Regiotopscorer Kevin Steenbruggen (Herovina) en zijn vroegere ploeggenoot Arnel Kocan (SVS’65) gingen er op Regio Voetbal al op in. Alleen de winnaar van de streekderby blijft in de kopgroep meetellen. Thuis lijkt Herovina daarop de beste kansen te hebben. Arbiter is de in Leerdam getogen Peter van der Zwan Sr.

Asperen-GSC/ODS
Asperen speelt zaterdag pas de eerste competitiethuismatch in dit nieuwe seizoen. Na twee uitzeges volgt Asperen momenteel lijstaanvoerder Peursum op de voet. De Dordtse fusieclub GSC/ODS is echter ook nog ongeslagen. Toch moet Asperen dit duel thuis op het eigen kunstgras kunnen winnen.

Beesd bij vier koplopers
Vier clubs steken er in de vierde klasse F tot dusverre duidelijk bovenuit en staan na drie wedstrijden met negen punten samen bovenaan. Ook Beesd behoort tot dit kwartet. Zaterdag is Beesd in deze uit dertien clubs bestaande afdeling vrij. Met belangstelling zal Beesd gaan afwachten wat de naaste concurrentie (OSS’20, SV De Braak, en Well) zaterdag zal presteren.

GVV-OSS’20
GVV ontvangt zaterdag met het sterke OSS’20 één van die koplopers in klasse 4 F. Na twee nederlagen zal een stunt in Geldermalsen voor GVV moeilijk te realiseren zijn. Toch hoopt de ploeg van trainer Freek Wittenrood thuis tegen favoriet OSS’20 op een positieve verrassing.

Rhelico-OSC’45
Rhelico is na drie nederlagen ook dringend aan een eerste succes toe. Dat zal dan zaterdag in Rumpt tegen het Bossche OSC’45 moeten gaan gebeuren. De Brabanders pakten vorige week hun eerste punten, maar dat wil Rhelico zaterdag zelf ook bereiken.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden