Sleeuwijk - Wilhelmina
Sleeuwijk - Wilhelmina Foto: Bart Stoutjesdijk
voorbeschouwing

Sleeuwijk-Wilhelmina’26 leuke Altena-derby, maar helaas zonder publiek

Algemeen 1.036 keer gelezen

ALTENA • Met corona dat rond zich heen slaat, wordt het afwachten welke wedstrijden doorgaan. Zo ligt de derby Sparta’30 tegen GDC er al uit

Met Sleeuwijk tegen Wilhelmina’26 staat er nog een derby op de rol. Wilhelmina’26 sloop met drie overwinningen op rij naar de bovenste regionen van de ranglijst en is dus in goede doen. De Wijk en Aalburgers moeten nog wel even doortrekken om echt mee te gaan doen bovenin. Sleeuwijk wil naar de middenmoot, maar gaf in het laatste duel tegen hoogvlieger SVW de lonkende winst nog uit handen met de 3-3. Dus hebben de Roefbewoners wat recht te zetten. De verwachting is dan ook, dat het zaterdag spektakel gaat worden op de Roef in Sleewijk. Jammer is wel, dat er geen publiek bij mag zijn. 

Jacks Leaque
Het in het verdomhoekje zittende Kozakken Boys mag na een week rust aantreden bij en tegen Kon. HFC. De gastheren in Haarlem staan hoog op de ranglijst, terwijl de Werkendammers zijn afgezakt naar de degradatiezone. Dus ligt het voor de hand dat Kon. HFC de betere papieren heeft.

Hoofdklasse
Achilles Veen mag zich even achter de oren krabben na het bekerverlies tegen Sliedrecht met 5-2. Willen de manschappen van trainer John Karelse er nu een mooi seizoen van maken of niet, is de vraag. De spelers moeten zelf maar laten zien of het een incident was of niet tegen Zwaluwen.

Eerste klasse
In de eerste klasse is GRC 14 na het uitstekende begin van de competitie in een vrije val geraakt. De formatie van trainer Piet de Kruif is inmiddels afgezakt naar de elfde plaats net boven de degradatiezone. Dus zullen er zaterdag in en bij FC Breukelen spijkers met koppen moeten worden geslagen.

Almkerk staat er nog beroerder voor op de laatste plaats. Een overwinning tegen koploper Zuidvogels ligt dan ook niet in de lijn der verwachtingen. 

Tweede klasse
In de tweede klasse trekt de ‘clash’ tussen Woudrichem en Roda Boys de aandacht. Over de strijdlust bestaan er geen twijfels. Over wie het potje uit gaat halen wel. Het blijft dan ook de vraag naar welke kant het kwartje gaat vallen.

Altena is ook dit seizoen niet voor de poes. De Nieuwendijkers lieten afgelopen zaterdag nog maar eens de tanden zien tegen eersteklasser Almkerk in de beker met de 1-3 winst. Zaterdag zal de equipe van trainer Johan van der Werff dat ook zeker willen doen tegen het laaggeklasseerde Arkel. 

Derde klasse
In de derde klasse zit NOAD’32 in de hoek waar de klappen vallen. De Wijk en Aalburgers zijn de hekkensluiter op de ranglijst. Tegenstander Vuren staat in de middenmoot. Dan moet het wel gek lopen, als NOAD’32 zaterdag aan het langste eind trekt.

Vierde klasse zondag
Dussense Boys zakt de laatste weken op de ranglijst. Dus moeten de Dussenaren de rug rechten tegen VCW, om mee te kunnen draaien bovenin de vierde klasse.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app