• Tricht - Roda Boys.
• Tricht - Roda Boys. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Kan Tricht ook tegen koploper Roda Boys stunten?

Algemeen Voorbeschouwingen 1.019 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – Tricht is in de twee klasse aan een imposante opmars bezig. De laatste acht wedstrijden leverden slechts één nederlaag en liefst zeven zeges op; allemaal met één goal verschil. De vraag is nu of Tricht ook zaterdag in Aalst tegen koploper Roda Boys kan gaan stunten.

In Tricht won Roda Boys met 0-1 door een doelpunt van Nils Loef halfweg de eerste helft. Met liefst vijf overwinningen op rij is Roda Boys de laatste weken goed in vorm. De slechts krappe voorsprong op rivaal SVW maakt echter wel dat Roda Boys zich geen enkele misstap kan veroorloven. In de Bommelerwaard start Roda Boys zaterdag zeker als favoriet, maar de thuisclub zal Tricht na de recente geweldige dadendrang van de groenwitten allerminst onderschatten. De Tielse arbiter Mike Klaare zal dit duel leiden.

WNC-Almkerk
WNC ontvangt Almkerk, dat in de eerste klasse een schitterende opmars kent. Na de winterpauze heeft Almkerk zich van de laatste plaats knap tot net boven de rode streep opgewerkt. Veilig zijn de Brabanders echter natuurlijk nog lang niet en dat beseffen ze zelf ook terdege. WNC mag alleen maar hopen dat Sliedrecht de derde periode pakt. Dan kan WNC ook via de huidige vierde plaats in de totaalstand nog de promotienacompetitie bereiken. Zelf zal WNC echter dan wel snel op het zegepad moeten terugkeren. Dat wordt tegen Almkerk zaterdag veel lastiger dan in Brabant toen WNC begin december met 0-3 bij Almkerk duidelijk won. Scheidsrechter is de Bossche arbiter Bayram Cakir.

EBOH-Heukelum
Dankzij drie zeges in de laatste vier duels ruikt Heukelum in de tweede klasse weer alle kans om straks drie clubs op de ranglijst onder zich te gaan houden. Dan zal er zaterdag in Dordrecht net als thuis tegen EBOH met 2-1 lukte wel opnieuw van EBOH moeten worden gewonnen. Dat zal van Heukelum een nieuwe krachttoer vergen. Anders blijft de gevaarlijke twaalfde plaats op de ranglijst dreigend boven Heukelums hoofd hangen. Melvin Vink uit Oosterhout is de arbiter van dienst.

Vuren-SV Capelle
Vuren won de laatste drie wedstrijden en staat nu in de derde periode samen met het productieve BLC bovenaan. Tegenstander SV Capelle strijdt in de derde klasse D al weken juist fel om de twaalfde plaats en daarmee degradatieduels te ontlopen. Tegen deze ploeg heeft Vuren na de tegenvallende 3-1 uitnederlaag nog heel wat goed te maken. Dit moet dan zaterdag thuis aan de Sportlaan gaan gebeuren. In dat geval kunnen zich in de derde periode voor Vuren zelfs nog mooie perspectieven gaan ontvouwen. Scheidsrechter is de ervaren arbiter Toon Fitters uit Nieuwkuijk.

MVV’58-Sparta’30
MVV’58 en Sparta’30 ontlopen elkaar op de ranglijst in klasse 3 D erg weinig. Ook het eerste onderling duel in Andel bracht amper krachtsverschil. MVV’58 won toen door een doelpunt van Remco Knoop met 0-1 en zal die prestatie zaterdag in Meteren graag willen prolongeren.

Haaften-NEO’25
Haaften en NEO’25 hebben in de derde klasse D allebei 33 punten op een gedeelde vijfde plaats. Beide clubs zijn in de derde periode nog ongeslagen en ambiëren zo nog een plaats in de promotienacompetitie. Met zeven punten uit drie duels doet Haaften het in die periode 3 heel goed. Om kansrijk te blijven dient Haaften thuis dus wel revanche te nemen voor de 2-1 nederlaag die onder de rook van Waalwijk eerder tegen NEO’25 werd geleden. Scheidsrechter is Ad Bracht uit Ammerzoden.

SSW-ASH
ASH heeft al vele weken in de vierde klasse E niet meer gewonnen. Misschien biedt het bezoek aan SSW in Dordrecht zaterdag daarop weer eens een kans. In Hellouw werd echter in een slechte wedstrijd met 1-2 van SSW verloren. ASH zal zich dus eindelijk eens moeten gaan oprichten. Anders gaat deze zo leuk begonnen competitie voor ASH als een nachtkaars uit.

Unitas-Asperen
Unitas en Asperen azen in klasse 4E allebei nog op een plaats in de promotienacompetitie. In Asperen werd het tussen deze teams een 1-1 gelijkspel. Ook zaterdag in Gorinchem zal het onderlinge krachtsverschil vermoedelijk vrij klein zijn en de spanning dus groot.

Herovina-ZBC’97
Herovina speelt thuis tegen ZBC’97, dat op de tweede plaats na een enorme opmars rechtstreeks op de promotienacompetitie afstevent. Voor Herovina is die kans veel kleiner. Alleen een zege zaterdag biedt Herovina daarop nog enig uitzicht. In Zwijndrecht werd het tussen deze ploegen een 2-2 remise en gezien de goede vorm van ZBC’97 zal het Herovina in Herwijnen niet meevallen om inderdaad van deze sterke opponent te winnen. Scheidsrechter is Mehmet Safranti uit Dordrecht.

OSS’20-Rhelico
Rhelico gaat zaterdag op bezoek bij OSS’20, de nummer 2 op de ranglijst in klasse 4F. In Rumpt verloor Rhelico met 0-2 van deze sterke ploeg. Als Rhelico dit seizoen nog iets wil bereiken, is in Oss nu een beter resultaat in de vorm van een stuntzege nodig.

Beesd-Willem II
Beesd voetbalt tegen Willem II, waarvan thuis met 2-1 werd gewonnen in dit toen omgezette uitduel. Die prestatie zal Beesd zaterdag in Tilburg graag willen prolongeren in deze nu in Brabant te spelen oorspronkelijke Beesdse thuismatch tussen twee middenmoters in de vierde klasse F.

FC Tilburg-GVV
GVV is knap opgerukt naar de derde plaats en moet die voor promotiekansen zo belangrijke positie zaterdag in Tilburg verdedigen tegen een directe concurrent. In Geldermalsen bleef GVV tegen deze sterk Pools georiënteerde tegenstander FC Tilburg op een 0-0 gelijkspel steken. Dit illustreert ook hoe lastig deze belangrijke uitmatch voor GVV zal gaan worden. De Gorkumse scheidsrechter Dirk de Ruiter zal dit duel arbitreren.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 1 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 1 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 3 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 6 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 6 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 7 uur geleden