Afbeelding
Foto: Jan Noorlandt
voorbeschouwing

Spanning stijgt naar climax bij derby GRC 14 tegen Almkerk

Nieuws Voorbeschouwingen 2.086 keer gelezen

ALTENA • Het gaat een hectische zaterdag worden voor de clubs in Altena. Dat begint al bij de derby GRC 14 tegen Almkerk. De spanning staat er vol op deze keer. Hekkensluiter GRC 14 heeft maar één optie. Dat is nog een strohalm grijpen om van de laatste plaats af te komen. Bij verlies is de degradatie een feit. Voor Almkerk zijn de belangen niet minder groot. De ploeg van trainer Ad van Seeters is nog niet veilig en staat maar een punt boven de degradatiezone. Dus moeten beide ploegen alles uit de kast trekken en belooft het een heftige derbyte  worden op sportpark Almbos, waar alleen het resultaat telt. 

Jacks Leaque
Kozakken Boys geeft het nog niet op met een 2-0 overwinning op Hemelvaartsdag tegen Quick Boys. Het gat met IJsselmeervogels is vijf punten met nog twee wedstrijden te gaan. Zaterdag uit bij Scheveningen hebben de ‘Boys’ dan ook maar één optie en dat is winnen en dan maar hopen dat IJsselmeervogels verliest tegen GVVV.

Hoofdklasse
Achilles Veen heeft nog maar één doel en dat is zo hoog mogelijk eindigen om het seizoen nog wat glans te geven. Dus kunnen de manschappen van trainer John Karelse aan de bak bij Zwaluwen.

Tweede klasse
In de tweede klasse stijgt de spanning naar een climax. Wilhelmina’26 moet winnen van EBOH om uit de degradatiezone te komen. Voor Woudrichem geldt eigenlijk hetzelfde. De Woercummers kunnen een driepunter goed gebruiken om zich definitief veilig te spelen. Makkelijk zal dat echter niet worden met Altena als tegenstander in de derby. Hekkensluiter Sleeuwijk heeft maar één optie en dat is winnen tegen Wieldrecht. Anders zijn de kaarten geschud als Arkel wint van Tricht.

Derde klasse
In de derde klasse is het klaar voor GDC en Sparta’30. GDC speelt bij en tegen BZC’14. NOAD’32 kan er op gokken dat GDC hekkensluiter BZC’14 onder de duim houdt, maar kan beter zelf voor een goed resultaat gaan tegen NEO’25. Sparta’30 heeft ook nog wel een uitdaging. De Andelnaren moeten zaterdag naar Schelluinen, dat de kampioensvlag wil hijsen.

Derde klasse (zondag)
Be Ready maakte er afgelopen zondag een zevenklapper van tegen FC Dordrecht en speelde zich veilig. Zondag tegen de zwakste broeder in de derde klasse, het al gedegradeerde Irene’58, kunnen de Hankenaren weer uit de slof schieten.

Vierde klasse (zondag)
“Het is einde oefening”, sprak Dussense Boys-trainer André Vos zondag al na de nederlaag tegen Right’Oh, doelend op de derde periode. Maar het is geen reden om er zondag tegen Raamsdonk niet flink tegen aan te gaan.

Alle wedstrijden beginnen dit weekend om 14:30 uur.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app