• Kan Vuren zich in Gameren plaatsen voor de nacompetitie, dat is zaterdag de vraag.
• Kan Vuren zich in Gameren plaatsen voor de nacompetitie, dat is zaterdag de vraag. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Wie haalt in 3 D de nacompetitie? Vuren, Haaften of zelfs allebei?

2 jun 2022, 09:10 Nieuws Voorbeschouwingen 2.214 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • In de derde klasse D zijn in de voorlaatste speelronde de meeste beslissingen al gevallen, maar nog onzeker is welke twee clubs samen met GVV’63 aan de promotienacompetitie zullen mogen meedoen. Vuren heeft nog één punt nodig om de derde periode te winnen, maar Haaften kan die prijs nog voor de Vurense neus wegkapen.

Er is zelfs nog een (theoretische) kans dat Vuren en Haaften allebei de nacompetitie halen. Dan moet BLC zaterdag op de slotdag in Den Bosch tegen NEO’25 echter wel een steek laten vallen, dient Vuren zelf de derde periode te pakken en moet Haaften de Bossche ploeg in de eindstand nog passeren.

GVV’63-Vuren
Vuren heeft in Gameren zaterdag alles in eigen hand. Een gelijkspel, net als op een doordeweekse avond eerder in maart met 1-1 thuis tegen GVV’63, is nu voldoende om periodekampioen te worden. Bij een nederlaag is Vuren geheel afhankelijk van het feit of en hoe royaal de enige rivaal Haaften zaterdag zal zegevieren. Een voordeel voor Vuren is wel dat opponent GVV’63 geen grote directe belangen meer heeft en de laatste weken niet zo best in vorm is. Maar de Gamerense equipe zal via een goed resultaat nog wel graag als tweede in klasse 3 D willen eindigen om zo de promotierace als hoogste periodekampioen met een thuismatch tegen Dilettant te kunnen starten. Arbiter is scheidsrechter Henri den Hertog uit Schoonrewoerd.

MVV’58-Haaften
Haaften heeft dus nog twee kansen op kwalificatie voor de nacompetitie, maar het nadeel is dat Haaften dat lot niet meer geheel in eigen hand heeft. In elk geval zal Haaften in Meteren de derby van MVV’58 (ruim) moeten winnen. Thuis lukte dat vroeg in de competitie met 4-0 erg duidelijk. MVV’58 bakte er de laatste weken weinig meer van en dus is Haaften ook veruit favoriet. En dan wordt het voor Haaften dus gewoon afwachten of Vuren dan wel BLC een misstap zal begaan. De Dordtse arbiter Kadir Düzdüsen zal deze streekderby leiden.

SVL-WNC
WNC is ondanks een prachtige vierde plaats in de totaalstand in de eerste klasse nog niet zeker van deelname aan de nacompetitie. Als Sliedrecht op de slotdag door verlies in Breukelen de derde periode nog aan een ploeg als Roda’46 zou verspelen, dient WNC in de eindstand Sliedrecht nog te passeren. Die situatie kan WNC ondervangen door in Langbroek zelf van het inmiddels veilige SVL te winnen. Na de late 3-2 thuiswinst in Waardenburg tegen SVL biedt zaterdag in de uitmatch dus alleen een zege WNC zekerheid over kwalificatie voor de promotienacompetitie. In dat opzicht heeft WNC dus wel alles in eigen hand. Maurick van Dijk uit Etten Leur is de scheidsrechter van dienst.

Heukelum-Wilhelmina’26
Bij het duel tussen Heukelum en Wilhelmina’26 staat weinig meer op het spel. Beide clubs zullen zaterdag met een blij gemoed aantreden. Wilhelmina’26 is in de tweede klasse veilig en Heukelum door een imposante eindsprint ook; bovendien pakte Heukelum vorige week in Gorinchem door een royale zege op GJS al de derde periode. De enige vraag is nog of Heukelum als laagste of als middelste periodekampioen de nacompetitie zal ingaan. In beide gevallen heeft Heukelum overigens als start een uitmatch. Als opmaat naar dit toetje zal Heukelum tegen Wilhelmina’26 revanche willen voor de 2-1 nederlaag in Wijk en Aalburg. Scheidsrechter is Jerry Molenaar uit Ophemert.

Woudrichem-Tricht
Tricht voetbalt zaterdag in Woudrichem een wedstrijd om des keizers baard. Thuis verloor Tricht met 1-3 van deze Brabanders, die net als Tricht inmiddels in de tweede klasse veilig zijn. De arbiter is Kevin Konings uit Kerkdriel.

SSW-Herovina
Herovina is in de vierde klasse D na een matig seizoen ondertussen uitgeschakeld voor promotieduels. Toch zal Herovina in Dordrecht tegen SSW de competitie met een zege willen afsluiten. Zo royaal als eerder in Herwijnen zal de winst zeker niet worden. Toen ging dat immers met dubbele cijfers gepaard. Scheidsrechter is arbiter Nico Hardenbol uit Lexmond.

ASH-SVS’65
ASH was de laatste tijd in uitwedstrijden vaak productief. In Hellouw zal de thuisclub tegen SVS’65 nu ook eens op eigen veld zo goed willen presteren. De 4-0 nederlaag in Spijk roept ook om revanche. SVS’65 zal daar echter heel anders over denken. Arbiter Willy Timmers komt uit de Langstraat om deze streekderby te leiden.

Asperen-Leerdam Sport
Asperen kan na de kostbare nederlaag in Zwijndrecht de nacompetitie alleen nog bereiken als concurrent GSC/ODS zaterdag in Gorinchem tegen Unitas niet wint en Asperen zelf thuis overbuur Leerdam Sport wel verslaat. Voor alle zekerheid dient Asperen dus net als in Leerdam met 2-4 in een avondduel lukte weer van Leerdam Sport te winnen. En dat is het maar afwachten wat GSC/ODS zal presteren. René Hoks uit Hardinxveld is de arbiter van dienst.

Kerkwijk-GVV
GVV loopt in de vierde klasse F zelfs bij een slotzege in Kerkwijk toch het alleszins reële risico om naast de promotieduels te grijpen. Als Margriet immers zaterdag de stadsderby tegen SV TOP wint en daarmee de tweede periode pakt, is de derde plaats in de eindstand nodig voor deelname aan de nacompetitie. Die positie heeft SV TOP zelf ook dankzij een superieur doelsaldo al muurvast in bezit. Dus moet GVV in Kerkwijk na de 2-3 thuisnederlaag tegen die ploeg voor de zekerheid nu door minstens een gelijkspel de vierde plaats veilig stellen en dan maar hopen dat SV TOP zaterdag zijn sportieve plicht vervult en nabuur Margriet niet de tweede periode gunt. Bert Littel uit Hank is de arbiter in Kerkwijk.

Beesd-FC Drunen
Beesd heeft thuis tegen het zwakke FC Drunen nog heel wat goed ta maken. Na het teleurstellende 1-1 gelijkspel destijds in Brabant moet Beesd nu thuis royaal van deze laag gerangschikte ploeg kunnen winnen. In dat opzicht was de daverende zege bij OSC’45 vorig weekend al een goede oefening.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app