• Eerder dit seizoen verloor HSSC'61 van Arkel (2-5).
• Eerder dit seizoen verloor HSSC'61 van Arkel (2-5). Foto: Nico van Ganzewinkel
VOORBESCHOUWING

HSSC’61 naar Arkel; pakt Leerdam Sport de eerste punten?

Nieuws Voorbeschouwingen 1.075 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Een overzicht van de voetbalzaterdag voor de clubs uit de gemeenten Vijfheerenlanden en West-Betuwe. LRC Leerdam is vrij in competitieverband. 

Vierde divisie
In Waardenburg komt WNC in de vierde divisie in actie tegen Zwaluwen. WNC is na een buitengewoon sterk begin wat weggezakt op de ranglijst. De laatste vier competitieduels werden verloren. Zwaluwen staat twee plekken lager op de ranglijst. Een mooi moment voor WNC om de weg naar boven weer in te slaan. 

Tweede klasse
In 2H krijgt Tricht bezoek van Woudrichem. Ook Tricht is inmiddels weggezakt naar plaats tien, Woudrichem staat een plekje lager, maar won vorige week wel overtuigend Schelluinen (4-1). Heukelum, dertiende op de ranglijst, mag op bezoek bij subtopper Alblasserdam.  

Derde klasse
Meerkerk kwam vorige week niet in actie, maar mag morgen weer de wei in wanneer Bergambacht op bezoek komt. In dezelfde afdeling gaat HSSC’61 op bezoek bij ASV Arkel en krijgt EC Everstein Drechtstreek op bezoek. Ameide speelt in eigen huis tegen Schoonhoven. Everstein, HSSC’61 en Ameide staan op plek negen, tien en elf en hebben de punten dus hard nodig. 

In 3E komen Haaften, Vuren en MVV’58 alle drie in actie. Haaften ontvangt BLC, Vuren speelt in eigen huis tegen ONI en MVV’58 het het uitduel bij DESK op het programma staan. 

In 3D van de afdeling West speelt Brederodes de derby tegen het IJsselstijnse IJFC. Het wordt in Vianen de eerste thuiswedstrijd voor de nieuwe Brederodes-trainer Jon van Staa. Brederodes staat voorlopig in de middenmoot, IJFC is subtopper. 

Vierde klasse
Voor Asperen geldt hetzelfde als vorige week tegen (Peursum): men zal moeten winnen om aansluiting te houden bij Groot-Ammers en Herovina.  Datzelfde geldt echter voor tegenstander Unitas. De Gorinchemmers verzamelden tot nu toe twee puntjes minder dan Asperen.

Leerdam Sport’55 hoopt na morgen van de hatelijke nul af te zijn. De nummer laatst ontvangen in eigen huis GVV Geldermalsen, dat voorlaatste staat met vijf punten. 

Verder ontvangt Herovina in deze competitie Lekvogels, speelt Beesd tegen SVS’65 en Peursum tegen ASH. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app