• De Zwerver - Nieuw-Lekkerland (1-0).
• De Zwerver - Nieuw-Lekkerland (1-0). Foto: Peter Lodder Fotografie
voorbeschouwing Alblasserwaard

Ga er maar eens voor zitten met Lekkerland-De Zwerver, Sliedrecht-SVW en Herovina-Ammers op het menu

Nieuws Voorbeschouwingen 1.742 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De amateurvoetbalcompetities zitten in de derde periode, we zijn aan het aftellen. En dus zijn de belangen in deze fase groot. zeker nu er sprake is van een versterkte degradatieregeling. In de Alblasserwaard springen zaterdag 1 april onder meer Nieuw-Lekkerland - De Zwerver, Sliedrecht - SVW en Herovina - Groot-Ammers eruit.

SteDoCo blijft het goed doen in de derde divisie, maar is op eigen veld wel weer eens aan een succesje toe. Dat zou moeten kunnen lukken tegen hekkensluiter VVOG, maar aangezien de krachtsverschillen klein zijn in deze klasse is SteDoCo gewaarschuwd.

Eerste klasse
Weinig klassiekers in de regio die zo tot de verbeelding spreken als ‘The Old Firm’ tussen Nieuw-Lekkerland en De Zwerver. Beide ploegen verkeren in degradatienood, dus de druk staat er vol op. Nieuw-Lekkerland verloor de heenwedstrijd nogal schlemielig en heeft op eigen veld dus wat goed te maken.

In 1D is er bij Sliedrecht-SVW sprake van een soortgelijke situatie. Beide clubs hebben de punten keihard nodig.

Tweede klasse
In de 2e klasse H is Papendrecht op weg naar de titel. Het taaie Streefkerk is wel een opponent die niet onderschat mag worden. Alblasserdam zakt daarentegen steeds verder weg. Een ommekeer zal tegen Roda Boys/Bommelerwaard niet meevallen.

GJS-EBOH is in deze klasse een topper tussen de nummers twee en vier. Schelluinen probeert het vege lijf te redden, maar zal dan een list moeten verzinnen om het gemakkelijk scorende Tricht van goals af te houden.

Derde klasse
In 3D is er wekelijks bijna geen wedstrijd te vinden die nergens meer om gaat. Neem SC Everstein-Arkel, die de veilige achtste plaats als inzet heeft. Bij winst zet Arkel een reuzestap op weg naar directe handhaving. SV Meerkerk moet winnen van hekkensluiter Dilettant om op nacompetitiekoers te blijven.

Bij De Alblas zal het ‘rampscenario’ van vorig seizoen nog wel eens door het hoofd spoken. Maar als er zaterdag gewonnen wordt van Bergambacht en een week later het restant in en tegen Schoonhoven tot een goed einde wordt gebracht, ziet de wereld er alweer een stuk anders uit. Naaste belager Hardinxeld moet overeind zien te blijven in en tegen Haastrecht, dat inmiddels van de tweede naar de zevende plaats is gezakt.

Ameide en VVAC proberen in elk geval de nacompetitie met als inzet lijfsbehoud te halen. Beide clubs spelen thuis tegen een tegenstander uit het linkerrijtje: respectievelijk Lekkerkerk en Drechtstreek.

Vierde klasse
Groot-Ammers moet het hoofd koel proberen te houden in de 4e klasse E, waar de spanning volledig terug is. De uitbeurt bij Herovina valt hoe dan ook als lastig te bestempelen. Unitas ligt op de loer en lijkt op voorhand de imposante zegereeks van de afgelopen maanden in en tegen Beesd te zullen voortzetten.

SV Noordeloos kruist de degens met Asperen, de aanvankelijke titelkandidaat die lelijk aan het kwakkelen is geslagen. Peursum heeft vrij.

Derde divisie zondag
In de derde divisie zondag staat Unitas voor een kracht bij koploper ADO’20, die ploeg die samen met VVSB om het kampioenschap strijdt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app