• SV Meerkerk - Groot-Ammers eindigde eerder dit seizoen in 2-1.
• SV Meerkerk - Groot-Ammers eindigde eerder dit seizoen in 2-1. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Spirit - De Zwerver en Groot-Ammers - SV Meerkerk zijn echte zespuntenwedstrijden

Nieuws Voorbeschouwingen 1.246 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • We gaan aftellen richting het einde van het seizoen. En dus worden de belangen met de week groter, zeker gezien de andermaal versterkte degradatieregeling. Wedstrijden als Spirit-De Zwerver en Groot-Ammers - SV Meerkerk zijn zaterdag 23 maart echte zespuntenduels.

Derde divisie

SteDoCo leed tegen Gemert een dure nederlaag, maar de titelkansen zijn nog niet vergooid. Zaak is natuurlijk wel dat er bij OSS’20 gewonnen wordt. Unitas treft zaterdagavond om 18:00 uur nummer drie Sportlust’46. Om directe degradatie te ontlopen heeft Unitas echt nog punten nodig; voor het vermijden van de nacompetitie om lijfsbehoud is inmiddels een Houdini-act nodig.

Eerste klasse

Nieuw-Lekkerland wil in 1D minimaal de strohalm van de nacompetitie grijpen. Thuiswinst op Brielle is dan eigenlijk noodzakelijk. Hekkensluiter Sliedrecht treft middenmoter Sparta AV en blijft jagen op de eerste overwinning. Papendrecht is vrij.

Tweede klasse

In 2F luidt de alarmbel niet alleen voor De Zwerver, maar ook voor opponent Spirit. En dat laatste was voor aanvang van het seizoen zeker niet verwacht. Zaak voor de Kinderdijkers om nog wat meer zout in de Ouderkerkse wonde te strooien... Streefkerk zou de eerste overwinning (van afgelopen zaterdag) maar wat graag een passend vervolg geven tegen Alexandria’66. In dat geval mag men op Streveland weer een kleine beetje gaan dromen dat het misschien toch nog mogelijk is aan directe degradatie te ontsnappen.

We schreven het al eerder: ook De Alblas is nog niet in veilige haven. De uitbeurt bij runner-up Oranje Wit zal zwaar worden.

Hardinxveld deelt in de 2e klasse G de laatste plaats met Sleeuwijk. De door blessures geteisterde ploeg van Theo de Boon zal tegen Nivo Sparta tekenen van herstel moeten tonen. Wordt het weer een spektakel aan de Sluisweg? GJS kan goede zaken doen als nummer vier Achilles’29 wordt verslagen. Voor stadgenoot SVW geldt hetzelfde met WSC als tegenstander.

Derde klasse

Het is een understatement dat het in 3C nog alle kanten op kan. Unitas zal moeten winnen van hekkensluiter DFC om weer wat kleur op de wangen te krijgen. Aardig veldspel in nu eenmaal niet voldoende, het draait om de punten. Groot-Ammers en SV Meerkerk zijn het na de winterstop helemaal kwijt. Het publiek mag op Gelkenes een clash verwachten waarin fel gestreden zal worden om de punten.

 ASV Arkel wacht de lastige uitwedstrijd tegen Haastrecht. Alblasserdam toont de laatste weken flinke tekenen van herstel. Kan die lijn tegen de ploeg in vorm Wieldrecht, inmiddels derde op de ranglijst, worden voortgezet?

De titelstrijd in deze klasse lijkt zich toe te spitsen op GSC/ODS en Schelluinen. Het keurkorps van Marcel van Steenis krijgt Drechtstreek op bezoek, dat niet meer in de titel zal geloven maar bij winst wel weer aansluit.

Vierde klasse

De drie topploegen in de 4e klasse E zijn de laatste weken allesbehalve soeverein. Ook komend weekend zullen ze weer op hun hoede moeten zijn. Koploper VVAC ontvangt het ervaren SVS’65, dat dolgraag de stap naar de eerste zes (= lijfsbehoud) wil maken. Runner-up SC Everstein ontvangt tweede periodekampioen Ameide. En Asperen zal bij nummer drie Peursum de beste zes ook nog niet helemaal uit het hoofd hebben gezet.

SV Noordeloos en Lekvogels staan momenteel op de rand van die top-6 in het linkerrijtje. Om daar te blijven hebben beide ploegen de punten hard nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden