korte video

GDC redt diep in extra tijd met tien man nog een punt in derby bij Sparta’30

Wedstrijdverslagen 2.782 keer gelezen

ANDEL • Sparta’30 en GDC waren zaterdag aan elkaar gewaagd in een slijtageslag in Andel. De gasten uit Eethen verslikten zich bijna weer in Angstgegner Sparta’30, maar kwamen op de valreep nog tot de 1-1. 

De 1-1 paste wel bij het spelbeeld. Toch keek trainer Peter Burg zuinigjes. “Als je tegen het einde van de wedstrijd met 1-0 voor staat, dan is het toch zuur als het nog verkeerd gaat”, doelde de trainer op het moment dat het nog mis ging in de blessuretijd en GDC uit een strafschop terugkwam tot 1-1. “Dat is wel jammer. Het had niet gehoeven, maar de 1-1 was qua spelbeeld wel terecht.” 

Minuut stilte
In de derby zelf, die begon met een minuut stilte voor de overleden dochter van trainer Gerrit Molenaar van GDC, gingen beide ploegen er vol op. De gasten uit Eethen traden gehandicapt aan. Levi Splinters was er niet bij en Tom van Rijswijk voelde zich niet lekker en haakte in de warming-up af. Erik den Ouden en Fabian Splinters waren ook niet helemaal fit na corona.

In het spel was ook te zien, dat beide ploegen nog moesten wennen na de lange coronastop. Het leverde veel balverlies op met foute passes. Tot een gevaarlijk moment leidde het voor de rust dan ook zelden. Voor GDC waren er een paar mogelijkheden. Op de vrije kans voor Joost van Rooijen kon keeper Dennis Mijdam nog redden met de voet. Verder kreeg gelegenheidsspits Justin Youell de bal ook niet tussen de palen. Aan de andere kant creëerde Sparta’30 geen enkele echte mogelijkheid. 


• Sparta’30 - GDC (1-1). - Foto: Eric Schröder - GDC

Spectaculair
Na de rust begon het spectaculair voor GDC. De kopbal van Justin Youell ketste echter op de lat.

Vervolgens bleef het weer worstelen tussen beide strafschopgebieden. Trainer Peter Burg bracht routinier Jan de Fijter in als pinchhitter. Bij GDC bracht trainer Gerrit Molenaar even later Wesley van der Wardt erin, in een poging de 0-0 te verzetten. Het was echter Sparta’30 dat een kwartier voor tijd eindelijk de derby openbrak. Een splijtende voorzet bereikte Anrico Visser, die de 1-0 in de verre hoek schoot. 

Rode kaart
Nu waren de rapen gaar. Jamie Youell kon gaan douchen met een rode kaart na een pittige overtreding op Frank Verbruggen. In ondertal zette GDC wel aan voor een laatste offensief. Het leek niet te baten tot Sparta’30 zelf in de fout ging. Na een duwfout wees scheidsrechter Van Rijnsbergen ver in de blessuretijd resoluut naar de stip. Vanaf elf meter redde Erik den Ouden nog een punt voor GDC met de 1-1.

Trainer Gerrit Molenaar van GDC kon daarmee opgelucht zijn. “Het was gewoon heel moeilijk vanmiddag na een korte voorbereiding van twee weken. Met de kansen hadden wij onszelf wel moeten belonen, maar dat hebben we niet gedaan. Bijna zou je nog verliezen, maar dan wordt het nog 1-1. Daar kan ik wel vrede mee hebben. Als je met tien man nog initiatief toont, dan ben ik ook wel trots op de jongens.”

Nico van Es

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
• Sparta'30 - GDC (1-1).
• Sparta'30 - GDC (1-1).
• Sparta'30 - GDC (1-1).
• Sparta'30 - GDC (1-1).
• Sparta'30 - GDC (1-1).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden