• Twan Pelle hoopt dat hij zijn plek onder de lat bij Sparta'30 kan vasthouden.
• Twan Pelle hoopt dat hij zijn plek onder de lat bij Sparta'30 kan vasthouden. Foto: Jan Noorlandt

Jonge Twan Pelle concurreert bij Sparta’30 met Dennis Mijdam: ‘Uiteindelijk moet de beste keepen’

Algemeen 2.598 keer gelezen

ANDEL • De pas 19-jarige keeper Twan Pelle zal moeten knokken voor de plek onder de lat bij Sparta’30.

De afgelopen seizoenen stond jongeling Twan Pelle te boek als de ‘coming man’ bij Sparta’30. Met de komst van de ervaren Dennis Mijdam van GRC 14 zal dat niet veranderen. De pas 19-jarige Pelle zal echt moeten knokken voor zijn plekkie onder de lat. 

“Het was wel even schrikken”, bekent de jonge Twan Pelle, toen hij hoorde dat de ervaren Dennis Mijdam naar Sparta’30 zou komen. “Dennis is nog niet helemaal fit en kreeg ook corona, maar ik zal moeten knokken voor de plek onder de lat. Ik heb het wel goed naar mijn zin bij Sparta’30, dus daar zal het niet aan liggen. Ik moet me nu echt gaan bewijzen. Op dit moment sta ik op de goal en als ik weinig fouten maak, dan blijf ik er hopelijk staan.” 

Hij bekijkt het voorlopig van de positieve kant. “Het klikt wel met Dennis. We kunnen goed met elkaar opschieten en lekker trainen”, aldus Pelle, die de eerste vier wedstrijden van het seizoen op de goal stond. 

Uitblinker
In de openingswedstrijd tegen NEO’25 haalde hij een ruime voldoende en werd hij als de uitblinker genoemd. “Ik heb toen wel een paar ballen gepakt, waardoor je de wedstrijd wint”, aldus Pelle.

In de tweede wedstrijd bij BZC 14, die met 5-3 werd verloren, was het wat minder. “We stapten nog met 1-0 voor de kleedkamer in, maar kwamen er na de rust veel te slap uit. Dan doe je jezelf tekort. Ik was na de wedstrijd ook niet te genieten.” 

In de derde wedstrijd tegen het sterke Schelluinen hoefde Pelle zich niet schuldig te voelen over de 1-2 nederlaag. “Het waren ongelukkige doelpunten. Er had meer in gezeten. Er klonk een fluitje, maar die gasten schoten de bal er in en scheidsrechter keurde het goed. Het bleek dat het fluitje van het tweede veld kwam.” 

In de vierde wedstrijd tegen koploper GVV’63 was Pelle ook op dreef. Sparta’30 haalde er een knap punt uit met de 3-3. 

Voorbeeld
Twan Pelle is geboren en getogen in Andel. Als hummeltje van drie jaar liep hij al met een bal rond te huppelen bij Sparta’30.

Bij de F-jes trok hij ook meteen de keepershandschoenen aan. “Eigenlijk wel grappig hoe dat is gegaan. Mijn twee oudere broers waren altijd aan het voetballen, maar ze hadden niemand om op te schieten. Toen moest ik op doel gaan staan. Dat vond ik wel leuk en destijds was keeper Gomes erg goed bezig bij PSV. Dat was mijn voorbeeld. Ik heb de keepershandschoenen ook nooit meer uitgedaan.” 

Het keepen ging de jonge Pelle goed af. Op zijn vijftiende jaar debuteerde hij als vroege A-junior in het eerste van Sparta’30. “In een oefenpotje tegen SVS’65”, herinnert Pelle zich. Hij bleef wel bij de A-junioen spelen en werd er kampioen onder trainer Mark van Noorloos. Tot vaste keeper bij het eerste elftal is het tot dusverre nog niet gekomen voor Twan Pelle, die op zijn zestiende jaar bij de selectie kwam en wel regelmatig zijn wedstrijden mee pikte.

De beste speelt
“De beste speelt”, reageert trainer Peter Burg op de keeperssituatie bij Sparta’30.

Twan Pelle kan zich er wel in vinden. “Dat je een jongen van club bent is leuk, maar uiteindelijk moet de beste keepen. Zo sta ik er ook in”, aldus de jonge sluitpost, die het sterkst is bij hoge ballen en in een-tegen-een situaties. Echt denderend is de seizoensopening bij Sparta’30 echter niet. “Dit moet niet zo doorgaan”, beseft Pelle zich. 

“Je moet wel punten blijven pakken en als keeper moet je je ook onderscheiden. Je kunt wel doen alsof er niets aan de hand is, maar zoals het de aflopen weken ging, zit de kans erin dat je er af gehaald wordt. Zelf hoop ik natuurlijk dat ik blijf staan. Juist omdat er veel druk op staat, sta je toch met meer stress op doel. Dat is eigenlijk niet goed. Als jonge keeper is dat best wel moeilijk, maar het is niet mijn intentie om weer de tweede man te worden”, zegt de Andelse doelman.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 2 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 2 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 9 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44