• ASV Arkel wacht thuis de belangrijke wedstrijd tegen Alblasserdam.
• ASV Arkel wacht thuis de belangrijke wedstrijd tegen Alblasserdam. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Spanning neemt met de week toe, ook voor Arkel en Alblasserdam die elkaar zaterdag treffen

Nieuws Voorbeschouwingen 1.684 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Voor het tweede seizoen op rij heeft het amateurvoetbal te maken met een versterkte degradatieregeling. Het gevolg is dat er dit stadium van de competitie nauwelijks wedstrijden worden gespeeld die nergens meer om gaan.

Derde divisie
In de derde divisie B gaat de titelrace tussen SteDoCo en Barendrecht onverminderd voort. Gemert thuis is de volgende horde die door de Hoornaarse runner-up moet worden genomen. Unitas leeft onderin tussen hoop en vrees. Zaterdagavond om 18:00 uur komt UNA naar Molenvliet, op papier geen gemakkelijke klus.

Eerste klasse
Nieuw-Lekkerland zit in 1D flink in de problemen. SHO-uit is pittig, maar wij sluiten een verrassing niet uit. Papendrecht gaat proberen bij Brielle zich (nog) wat meer comfort te verschaffen. Sliedrecht zal zich hebben neergelegd bij de onvermijdelijke degradatie, maar wil uiteraard graag wel eens een potje winnen. Zal dat zaterdag 16 maart thuis tegen NSVV gaan gebeuren?

Tweede klasse
Voor Streefkerk lijkt een afzink in 2F niet meer te voorkomen. Als het nog wat wil, moet het zaterdag tegen CVV Zwervers gebeuren. Maar dat is uitgerekend de ploeg die na de winterstop vleugels lijkt te hebben gekregen en al viermaal achter elkaar won. De Zwerver staat voor de zware taak runner-up Oranje Wit een moeilijke middag te bezorgen op De Schans. Middenmoter De Alblas kan zich zeker nog niet veilig wanen. Op Souburgh kan VVGZ zaterdag worden bijgehaald.

Hardinxveld is in de 2e klasse G inmiddels op een directe degradatieplaats beland. Herstel zal tegen Roda Boys/Bommelerwaard niet meevallen. GJS staat maar net boven de streep en is dus gebaat bij een goed resultaat in en tegen Houten. Stadgenoot SVW wipt bij winst over opponent Wilhelmina’26 heen.

Derde klasse
In de 3e klasse C kan het zowel bovenin als onderin nog alle kanten op. Groot-Ammers heeft op papier wellicht weinig kans tegen GSC/ODS, maar de koploper is na de winterstop wel degelijk kwetsbaar. Schelluinen zit volop in de achtervolging. Onze voorspelling: Schoonhoven-uit wordt allerminst appeltje-eitje. Drechtstreek treft in ZBC’97 ook al een potentiële bananenschil.

SV Meerkerk zit sinds de winterstop in een vrije val. Met Haastrecht komt er een goed voetballende ploeg naar De Burcht. ASV Arkel-Alblasserdam zou weleens een echte clash kunnen worden. De nummer 13 is de laatste weken punten gaan pakken, dus Arkel is gewaarschuwd. Unitas is gebaat bij een goed resultaat tegen tweede periodekampioen Groote Lindt om niet nog verder in de problemen te komen.

Vierde klasse
De titelstrijd in de 4e klasse E ligt sinds afgelopen zaterdag weer helemaal open en dan is er ook nog de strijd om bij de bovenste zes ploegen te eindigen, daar de onderste zes rechtstreeks degraderen naar de nieuw te vormen vijfde klasse. De vraag is of koploper VVAC, waar het na de winterstop moeizamer draait, zich in en tegen Asperen kan herstellen van de uitglijder tegen Ameide. Een Ameide dat zelf in Peursum wederom een titelkandidaat treft.

Nummer zes SV Noordeloos mag niet in de fout gaan tegen hekkensluiter FC Dordrecht AM.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden