• SV Meerkerk - Schelluinen (3-2).
• SV Meerkerk - Schelluinen (3-2). Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Al’waard

Spanning naar kookpunt in 3C: zal voelbaar zijn bij o.a. Groot-Ammers - Alblasserdam en Schelluinen - SV Meerkerk

Nieuws Voorbeschouwingen 2.026 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In de slotfase van de competitie zijn er in enkele klassen nauwelijks wedstrijden waarin het nergens meer om gaat. Zoals de 3e klasse C, om maar eens een voorbeeld te noemen. Zowel bovenin als onderin is er nog niks beslist.

Derde divisie

SteDoCo en Barendrecht zijn de voornaamste titelkandidaten in de 3e divisie B. De thuiswedstrijd tegen Groene Ster mag de Hoornaarse club normaliter niet voor grote problemen stellen, hoewel de ploeg uit Heerlen de laatste weken goed in vorm is. Unitas is weer onder fatale streep beland. Herstel bij SV Meerssen zal niet meevallen.

Eerste klasse

Nieuw-Lekkerland bivakkeert in de gevarenzone van de 1e klasse D. Met Spijkenisse komt de nummer 2 naar sportpark Excelsior. Papendrecht wipt bij thuiswinst over tegenstander Sparta AV heen. Sliedrecht treft een DCV dat hard op weg is om zich veilig te spelen.

Tweede klasse

De Alblas heeft dankzij de derbyzege op De Zwerver weer wat lucht in 2F. De uitbeurt tegen IFC is wel van een andere orde. De Zwerver kan op papier nog aan directe degradatie ontsnappen, maar dan kunnen de Kinderdijkers zich amper misstappen meer veroorloven. Alle hens aan dek dus tegen EBOH. Streefkerk zal zich in Dordrecht tegen promotiekandidaat Oranje Wit weinig illusies maken.

GJS verdedigt de koppositie in de derde periode van de tweede klasse G in en tegen Tricht, dat dringend om punten verlegen zit. Dat laatste geldt ook voor Hardinxveld, dat SV Houten op bezoek krijgt. SVW is evenmin veilig. Zit er in Tiel tegen kampioenskandidaat Theole een stuntje in?

Derde klasse

Dan 3C. Bijna wekelijks kerende kansen in deze klasse. Groot-Ammers - Alblasserdam is een zespuntenduel, zoveel is zeker. Vraag is of Alblasserdam de opmars van na de winterstop ook op sportpark Gelkenes kan voortzetten. Bij Schelluinen tegen streekgenoot SV Meerkerk zijn de belangen tegengesteld. Schelluinen gelooft nog in het kampioenschap, terwijl de problemen van Meerkerk met de week groter worden. Ook Arkel roept het onheil meer en meer over zich af. In Zwijndrecht treedt Arkel aan tegen een ZBC’97 dat na de winterstop erg overtuigend bezig is en leidt in de derde periode.

Drechtstreek is als runner-up de naaste belager van koploper GSC/ODS. De Papendrechters moeten zich kunnen ontdoen van hekkensluiter DFC, de voornaamste degradatiekandidaat. Unitas wil het derdeklasserschap graag verlengen. Een thuiszege op Schoonhoven is dan ook zeer welkom.

Vierde klasse

Als VVAC op weg is naar het kampioenschap in 4E, dan gaat dat wel met horten en stoten. De Putbewoners kregen afgelopen zaterdag een stevige waarschuwing van SSW en als ze die in hun horen hebben geknoopt, zal met een andere instelling aan het duel met rodelantaarndrager FC Dordrecht AM worden begonnen. Peursum zal tegen SSW in het spoor van VVAC kunnen blijven en dat belooft dan wat voor de onderlinge topper van een week later. 

SV Noordeloos mag niet verzaken wil het bij de beste zes eindigen en daarmee degradatie naar de nieuw te vormen vijfde klasse voorkomen. Maar de blamage van de 9-2 nederlaag tegen HSSC’61 wegpoetsen zal tegen Ameide niet meevallen, is onze verwachting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden