Logo regio-voetbal.nl
<p>Vuren - Asperen.</p>

Vuren - Asperen.

(Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)

Drie clubs uit West Betuwe bekeren verder

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

REGIO WEST BETUWE • Drie clubs uit de West Betuwe bekeren verder in de strijd om de districtsbeker. Naast eersteklasser WNC plaatsten ook de vierdeklassers Herovina en SVS’65 zich voor de eerste knock-out ronde. Alle drie ploegen werden zaterdag poulewinnaar.


WNC
WNC won al zijn drie pouleduels. Na zeges tegen Emplina en Tricht werd zondagtweedeklasser Theole in Tiel zaterdag met 0-6 overtuigend geklopt. Het jonge puur Waardenburgse talent Niels de Kock maakte na de 0-3 van Gideon Emanuels zelfs twee goals en spits Mirel Ibrahimovic zorgde met 0-6 voor het slotakkoord.

Herovina
Herovina had na twee kleine zeges zaterdag in Helmond tegen SV De Braak (de jonge fusieclub van Helmondia en MULO) aan een 2-2 gelijkspel genoeg om met één punt voorsprong op het al eerder door Herovina verslagen Olympia’60 poulewinnaar te worden.

SVS’65
SVS’65 kon zich zaterdag in Oss tegen OSS’20 zelfs een kleine 2-1 nederlaag veroorloven want na twee eerdere zeges tegen SCO en BZC’14 werd de Spijkse vierdeklasser dankzij een veel beter doelsaldo dan SCO toch poulewinnaar.

Heukelum en Tricht
Heukelum en CHC waren na twee nederlagen allebei al uitgeschakeld, maar thuis boekte Heukelum zaterdag wel een 4-2 overwinning. Tweemaal werkte het Bossche CHC een achterstand weg, doch via twee goals vlak voor tijd greep Heukelum met 4-2 alsnog de zege tegen deze zondagtweedeklasser. Voor Heukelum benutte Tim Schwebke na een kwartier een penalty, maakte Benjamin Meijdam twee goals en produceerde Thomas van Iperen het slotdoelpunt.

Tricht, komende zaterdag Heukelums eerste competitietegenstander, verloor zaterdag uit bij Emplina met 6-0 ook zijn derde bekerduel.

Asperen, Beesd en Vuren
Asperen, Beesd en Vuren konden in hun poule niet verhinderen dat Ameide via drie overwinningen overtuigend poulewinnaar werd. Beesd verloor zaterdag in Ameide na de gelijkmaker van Stefan van den Bosch halfweg de eerste helft alsnog met 3-1 van de derdeklasser.

Vuren en Asperen speelden in Vuren met 2-2 gelijk. Cas Coenen gaf Asperen de leiding en na Vurense goals van Björn Paul en Bas van der Vliet zorgde Lucas van Dortmont namens Asperen voor de 2-2 eindstand.

ASH, Haaften en Rhelico
ASH leed drie kleine bekernederlagen. In Everdingen vielen zaterdag bij de 2-1 nederlaag tegen SC Everstein alle goals pas in het slotkwartier. Danny Bijl maakte vlak voor tijd het Hellouwse doelpunt.

Haaften kende een erg matige bekercampagne en leed zaterdag thuis tegen Leerdam Sport een teleurstellende 1-2 nederlaag. Jeffrey Wolf opende vroeg nog wel voor Haaften de score, maar Desmond Main en Joseph Charway zorgden voor de Leerdamse overwinning. 

Rhelico leed in Meerkerk een eervolle 4-2 nederlaag. Na een 2-0 achterstand kwam Rhelico nog knap tot 2-2 terug maar door een eigen doelpunt en een tegentreffer in de extra tijd werd met 4-2 verloren.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup